Dahua-IP-Camera

Camerabeveiliging

Het is prettig een extra paar ogen te hebben die uw pand en bezittingen in de gaten houden. En gebeurd er toch iets,
dan zijn er gelukkig nog de opgeslagen beelden van.

Safety Camera staat voor kwaliteit en garantie op het gebied van IP en CCTV oplossingen.Wij leveren Dahua producten welke geheel milieuvriendelijk wordt geproduceerd waarbij de hoogste kwaliteitseisen worden gerespecteerd. Alle producten worden met een 2 jarige garantie uitgeleverd (m.u.v. software- harddisks), hebben standaard een CE-UL en RoHs keurmerk.

Het programma bestaat uit analoge (CCTV) en IP oplossingen.

Door toepassing van de juiste camera’s met bijbehorende specificaties en een kwalitatief goede
harddiskrecorder, netwerkrecorder of NAS, zijn bruikbare opgeslagen camerabeelden mogelijk.

Wij maken gebruik van brede lijn producten, om in ieder situatie een passende oplossing te bieden.
Uiteraard houden wij van mooie producten, maar estetiek is hierbij vaak minder belangrijk dan het
gewenste of beoogde beeldresultaat.
Een camera halverwege de muur is niet mooi, maar kan wel de meest mooie beelden van een gezicht voor identificatie vastleggen.
Ieder object of activiteit heeft eigen specifieke wensen ten aanzien van camerabewaking.

Zijn het de gevelopeningen, een entree waar personen binnen komen, kentekenherkenning, kassa
handelingen, kijkt de camera naar een pui met invallend zonlicht?
Iedere situatie heeft een ander type camera nodig.
Daarbij de vraag:
Wat wilt u precies zien?

Er zijn 3 manieren om camera’s in te stellen:

  • overzicht
  • herkening
  • identificatie

Een combinatie van camera’s met de bovenstaande instellingen geeft het beste resultaat.

Met de nieuwe SMART IP intelligente lijn van Dahua camera’s biedt extra mogelijkheden voor het optimaal monitoren en beveiligen van diverse objecten. Om optimale werking van deze intelligente functies te kunnen garanderen is de juiste camera en een goede plaatsing van de camera essentieel.

Tripwire: Tripwire is een geavanceerde manier van detecteren. Met een tripwire trek je een lijn door het beeld. Als een object over deze lijn gaat dan wordt dit gedetecteerd. De dectie kan worden geactiveerd als de lijn van A naar B of van B naar A. Maar er kan ook voor worden gekozen om niet te detecteren als het object van A naar B gaat. Door de minimale en maximale object maat te specificeren kan er specifiek gedetecteerd worden. De tripwire activeert op het moment dat een object de lijn kruist. Hiermee kunnen alarmen, snapshots en opnames worden geactiveerd.

Intrusion: Intrusion is een detectie tool die net als een tripwire kan worden gebruikt voor hele specifieke detectie. In het geval van de intrusion detection kan een veld worden aangemaakt. Als er vervolgens een object het veld verlaat of betreed dan wordt de detectie geactiveerd. Om te detecteren dient dus te worden bepaald waar het detectie veld komt. Vervolgens bepaal je of de detectie moet worden geactiveerd als iemand het veld binnenkomt, verlaat of juist bij beide. Als vervolg kan dan een alarm worden geactiveerd, opname worden gestart etc.

Verlaten/vermist object: Deze functie is toepasbaar op plaatsen waar weinig verandering in het licht is. Te veel veranderingen van licht kan valse alarmen geven. Het detectie veld dient bij voorkeur zoeffen mogelijk te zijn. Andere objecten of veel kleuren kunnen de detectie negatief beïnvloeden.

Verlaten object/Object abandoned is een detectie die wordt geactiveerd op het moment dat een object voor een bepaalde tijd binnen een bepaald veld blijft staan. Vermist object/Object missing wordt geactiveerd op het moment dat een object binnen het detectie veld voor een bepaalde tijd verdwijnt. In beide gevallen kan een opname, snapshot, alarm , etc worden geactiveerd.

Het systeem maakt een analyse van het beeld en kan op basis daarvan onderscheidt maken als iets wordt achtergelaten of ontbreekt. Als er op de achtergrond te veel variatie van kleuren en objecten is kan dit problemen geven bij de analyse waardoor het voor de camera te complex wordt om onderscheidt te maken tussen een object en de achtergrond.

Het alarm kan ook worden geactiveerd door objecten die niet van toepassing zijn zoals bijvoorbeeld personen en voertuigen. Om dit uit te filter kan er een target filter worden ingesteld. In dit filter kunnen de afmetingen worden ingesteld met een minimum en een maximum. Door het filter in te stellen kunnen valse alarmen worden voorkomen.

Scene Change detectie: Scene change detectie detecteert grote veranderingen in het beeld. Dit wordt gebruikt om te detecteren wanneer bijvoorbeeld de camera wordt weggedraaid of afgedekt. De camera zal het beeld continu analyseren en vergelijken met eerdere analyses. Bij te grote veranderingen zal de Scene change detectie worden geactiveerd.

Gezicht detectie/ Face Detection:  Gezicht detectie/ Face detection wordt geactiveerd door menselijke gezichten. Dit gezicht wordt afgevangen en kan gebruikt worden om snapshots te maken, alarmen te activeren of opnames te starten.

 

Als u op locatie een internet verbinding heeft, dan is het mogelijk dat wij de recorder

koppelen aan het internet. U kunt de camerabeelden via een vaste PC of Laptop live meekijken, ook is
het mogelijk om camerabeelden in het verleden te kijken (ongeveer 1 á 2 weken).

Ook kunt u de camerabeelden via een tablet en/of mobiele telefoon live meekijken en terug kijken

Via vaste PC of Laptop
MultieClient

Via tablet
Tablet

Via mobiele telefoon
Mobiel

De Wet Bescherming van Persoonsgegevens bepaalt dat het gebruik van camera’s noodzakelijk moet zijn voor het te bereiken doel.
Noodzakelijk is alleen datgene in beeld te brengen waarvoor de verantwoordelijke de zorg heeft.
Het gebruik van camera’s moet kenbaar zijn.
Camera’s binnen een onderneming heeft consequenties voor het personeelsbeleid!

Mocht u meer informatie of een afspraak willen, neem vrijblijvend contact met ons op. wij komen de locatie inspecteren.
De volgende stap is een beveiligingsplan voorstellen inclusief offerte en advies met betrekking tot de meest geschikte beveiligingscamera.
We werken snel en flexibel. We kunnen meestal beveiligingscamera’s binnen 2 weken installeren.